25 Ekim 2017 Çarşamba

FOSFORLU GLOW UV SAHTELER

Sizinde bir fikriniz var mı? Selamlar arkadaşlar GLOW ( ışığı hapseden-fosforlu) sahteler neden var? Özellikle kullanıldığı bir dönem, saat ya da  mevsim var mı? Sizin düşünceniz nedir, peki balık avlarken faydası var mı? Bana sorarsanız tabiki var deneyimlerime dayanarak sizlere de kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Glow yani ışığı belli bir süre üzerinde hapseden maket balıklar, silikonlar kısacası balık avlarken kullandığımız kandırıcıları nerede ve ne zaman kullanmalıyız, fazla kafanızı kurcalamadan kısaca anlatayım; bu iş aslında tamamen mantık işi, ilk etapta fosforlu olduğu için aklımıza direk gece karanlık sularda kullanmak gelebilir ama bu tür sahteler gündüzde fazlasıyla işimize yarıyor, mesela gündüz derin bir merada işimize yarayabilir yada kapalı, düşük ışıklı (bulutlu) bir havadada işimize yaraya bilecektir.



Evet derin su dedik bu denenmiş ve verim alınmış bir durum ve eminim bir çoğunuz bunu denemiş olmalı, peki ya gece deyince akla ne geliyor? Glow su üstü bir sahte gece neler yapabilir tabi ki merada balık varsa affetmeyecektir ve bu defalarca denenmiş tecrübeyle sabitlenmiştir. Balığın bu tarz glow ve uv özelliği olan sahtelerden ürktüğünü söyleyenlerle zaman zaman karşılaşıyorum öyleyse milyon dolarlık firmalar boşuna bu sahteleri üretiyor diyorum gerektiğinde de deneyimlerimi anlatıyorum.  Zamanında kullanıldığında bu özellikteki kandırıcılar cazibesiyle balıkları rahatça kandırmaktadır... Aslında bu ürünün temelinde üreticilere kendileri gibi ışık olan Biolüminesans canlılar var, araştırdığınızda göreceksiniz.


 Bu canlılar arasında, balık avcısı olarak ilk aklımıza gelecek olanlar sanırım kalamarlar yada deniz anaları olacaktır. Edebiyle avlanan, avına ve avlağına saygı duyan bütün amatör olta balıkçısı dostlarımıza Rastgelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder