28 Kasım 2016 Pazartesi

Tatlı Su Levrek Balığı PERCH

                                                     



Levrek balığı koyu dikey şeritler ile işaretlenmiş yeşilimsi gövdesi kuyruk ve anal yüzgeçleri portakal rengi  solungaç kapakları keskin bir yapıdadır. Sırtında dik sivri dikenler bulunmaktadır ve bu dikenleri savunma amaçlı kullanır levrek balığı avlarken bu dikenlere dikkat etmezseniz canınızı yakabilir.
Avrupa da ve ülkemizde Levrek balığı avcılığı oldukça yaygındır. Yaz aylarında yoğun şekilde avlanabilmekte olan levrek balığı kış aylarında verimini azaltmaktadır fakat en iri trofe tatlı su levrekleri kış aylarında yakalanabilmektedir. Genelde kayalık yerlerde bulunmaktan hoşlanan Levrek balığı kışın derin sularda vertical jig  yöntemi kullanılarak avlanabilmektedir.



Bulunduğu ortamda baskı oluşturarak dikkatleri üzerine çeker ve aşırı etçil bir türdür. Beslenme kaynakları arasında kendinden küçük bütün balıklar vardır hatta kendi yavrularını bile hiç çekinmeden mideye indiren yamyam balıklardır , bunun dışında hareket eden her şey ilgilerini çeker ve 50cm e kadar büyüyebilirler.

Takım çantamızda tatlı su Levreğine uygun malzemeler arasında çeşitli silikonlar,döner kaşıklar ve maketler bulundurabiliriz. At çek avında kullanabileceğimiz  makine ve spin kamışlar güzel bir av yapmamızda bize yardımcı olacaktır.




Gece ve gündüz avlanabilen Levrek balığı gündüz yoğun olarak ufak döner kaşıklar, maketler ve çeşitli silikonlar ile avlanabilir, gece avında ise fosforlu sahtelerinde iş yaptığı sıklıkla görülmektedir. Bunların dışında dip oltası ve şamandıralı takımda solucanı asla geri çevirmez.

 Sirkülerde belirtilen tarihlere göre Tatlı Su Levreği tüm bölgelerde 15 Mart-30 Nisan  arası avlanması yasaktır. En az 18cm boy limiti olan Levrek balığı adet limiti verilmiş türlerin aksine kğ cinsinden limitlendirilmiş türler arasına girmektedir.

Benim kendi fikrim sirkülerde belirtilenin aksine, tamamen yakala bırak avıdır ve avınızı kat kat daha keyifli hale getirecektir.
                                                                                                            
 Layığı ile avlanan ve avına saygı duyan bütün Olta Balıkçısı dostlarımıza   RASTGELE.

                                                                                                                                         Onur Fırat POLAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder