22 Nisan 2016 Cuma

Texas Rig ile Balık Avı

Merhaba Balık avı sevdalısı dostlar… Sizlere balık avında kullanacağımız, uzun yıllardır kullanılmakta olan Texas Rig sisteminden bahsetmek istiyorum kısaca. Balık avında Texas Rig yöntemi uzun yıllardır kullanılan bir sistemdir ve ben de bu sistemle son zamanlarda güzel balıklar yakalamayı, kandırmayı başardım. Bu yöntemle ilgili tecrübelerimi ve bilgilerimi açıklayıcı fotoğraflarla birlikte bu yazıda sizinle de paylaşmak istiyorum.
Son zamanlarda silikonla balık avı hortladı ve aldı başını gidiyor. Silikona yakışan en güzel sistem Texas Rig ile sizlerinde en kısa sürede tanışmanız yararınıza olacaktır. Bu sistemin artılarının en başında gelen nokta yeminizin ota çalıya çırpıya takılmamasıdır. Bir çok balıkçı bu sorundan dolayı balık avlayacağı en sıcak noktaları es geçmektedir.
Gerekli Malzemeler:
Texas Rig Kurşunu

Silikon Yem
Çantanızda gözünüze kestirdiğiniz uygun bir silikonu seçebilirsiniz.
Offset İğne
Silikonunuzun boyuna göre seçtiğiniz bir offset iğne yeterli olacaktır.
Uygulama:
Silikonunuzun boyuna göre seçtiğimiz offset iğneyi montaj için fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi öncelikle kafadan ters bir şekilde çok ilerlemeden silikonun 1/5’ine gelecek şekilde geçirelim ve iğnenin ucunu çıkartalım. Ardından Teksas Rig kurşunumuzu misinaya geçirip bağlantıyı yapalım. İğne ve kurşun arasında kullandığımız bir aparat yoksa yaptığımız düğüm darbelerden zarar görecektir. Bunun önüne geçmek için bağlantıyı silikonun içine gömebilirsiniz ya da dilerseniz bağlantıyı yapmadan önce misina bedeninizin üzerine plastik yada pirinç boncuklar ekleyerek hem görselliği artırabilir hem de boncuklar birbirine çarptığında su altında çıkan sesin balıkların daha fazla ilgisini çekmesini sağlamış olursunuz. Bu montajların ardından at çek yapmaya başlayabilirsiniz. (Montaj işlemini düzgün bir şekilde yapmak için lütfen fotoğrafları inceleyiniz.)



Texas Rig silikon seçiminde dana burnu, solucan, semender, ıstakoz, kalamar, karides, yengeç, ve balık silikon sahteler oldukça verimlidir ancak doğru renk seçimi de önemlidir. Bulanık ve berrak suya göre mantıklı seçimler yapılmalıdır. Texas Rig yöntemine ilk başladığınızda sabırlı olmayı unutmayın ve hemen vazgeçmeyin. Yaptığınız işten emin olduğunuzda en kısa zamanda sonuca ulaşacaksınız ve balık yakalamaya başladıkça yöntemin inceliklerini çözeceksiniz. Texas Rig yöntemi kıyıdan at çek spinning ile ya da drop shot tekniğiyle kullanılabilir, ayrıca tekneden ya da bottan yapılan at çek avlarında da kullanılabilir.
Avına saygı duyan edebiyle avlanan bütün dostlara rast gelsin…
Onur Fırat Polat









5 yorum:

  1. Hele sukur anlatiminiz guzel olmus ellerinize saglik. Ancak , ben de benzer bir aciklama yaptim, ANKARA" dan oltaci bir arkadasimiz, bizim, veya benim kullandigim SILIKONLARI satis magazalarinda bulundumadigindan yakinmaktadir.Sen de konuyu sezmisindir. IGNE hele JIGHEAD antika cagina girmis. Bu hususta okuyuculara bilgi verebilirsen, cok memun kalacaklar.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim çok güzel bilgiler vermişsin ellerine sağlık..
    😉😉😉

    YanıtlaSil
  3. Fikret Abi vakit buldukça deneyerek bir şeyler yazmaya çalışıyorum, yorumun için çok teşekkür ederim, saygılar sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Kadir Abi teşekkkür ederim....

    YanıtlaSil